امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

كارآموزی در شركت نیرو ترانس سپاهان تولید كننده و تعمیرات انواع ترانسفورماتورها

كارآموزی در شركت نیرو ترانس سپاهان تولید كننده و تعمیرات انواع ترانسفورماتورها دسته: گزارش کارآموزی و کارورزی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 17 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 22

این سازمان یا بعنوان دیگر شركت از سال 1376 آغاز بكار كرده است با نام شركت نیرو ترانس سپاهان و هدف از تشكیل این شركت تولید و تعمیرات انواع ترانسفورماتورها است

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

تاریخچه سازمان

این سازمان یا بعنوان دیگر شركت از سال 1376 آغاز بكار كرده است. با نام شركت نیرو ترانس سپاهان و هدف از تشكیل این شركت تولید و تعمیرات انواع ترانسفورماتورها است.

این شركت دارای گواهی نامه فعالیت صنعتی از سازمان صنایع در زمینه ترانسفورماتورهای فشار قوی دارد. با مدیریت یك كارشناس رشته برق در زمنه قدرت.

هم اكنون این سازمان در اصفهان در حال انجام فعالیت صنعتی است و از انواع دانشجویان رشته های برق و جوشكاری كارآموز می پذیرد.

نوع محصولات تولیدی خدماتی واحد صنعتی

با توجه به نیاز مبرك مملكت و جامعه ما به سوی خودكفایی و صنعت مستقل ملی این واحد صنعتی با نام شركت نیرو ترانس سپاهان اقدام به تولید و تعمیر انواع ترانس های كوچك و بزرگ كرده است.

امروزه كمتر مركزی وجود دارد كه یكی از انواع ترانسفورماتورهای كوچك و بزرگ در آن مورد استفاده قرار نگیرد. گسترش كاربرد این دستگاه ساده ایجاب می­كند كه اطلاعات فنی و دقیقی در اختیار تولید كنندگان ، دست اندركاران و علاقه مندان گذاشته شود تا بتوانند برای ساختن ترانسفورماتور، مانند هر دستگاه الكتریكی دیگر ابتدا طراحی و محاسبه نمایند، سپس به امر تولید اقدام نمایند.

ساخت ترانسفورماتورها وقتی می تواند با موفقیت همراه باشد كه دستگاه ساخته شده از كیفیت قابل قبولی برخوردار بوده و هزینه ساخت آن برای عرضه به بازار مناسب باشد. برای این منظور، سازنده باید به تمام نكات فنی و ظرایف كار واقف باشد و تئوریهای كاربردی لازم را بداند حتی كسانی كه می­خواهند مشابه سازی كنند. قبلاً باید اطلاعات كافی در مورد كاری كه انجام می­دهند بدست آورند.

ایمد است كه به این ترتیب كمك بیشتری به صنعت نوپای ترانسفورماتور سازی ایران كه بیشتر جنبه تقلیدی داشته، شده باشد.

موقعیت كارآموز در واحد صنعتی

           در مورد ترانسها اطلاعات بدست می آورد.

موقعیت كارآموز:

           هم كار می كند هم كار یاد می گیرد و كار كشته می شود.

در این كارخانه كارآموز رسماً در یك قسمت شروع بكار می كند ولی می تواند در همه امور و قسمتهای عملی كمك و كار یاد بگیرد. و اطلاعات بیشتری در مورد ترانس بدست آورد.

امور جاری و امور آینده در دست اقدام

امور جاری بروجن دو عدد ترانس kv 63 به kv 20 كه برای مونتاژ كردن ترانسها و نیز كوله و تصفیه روغن در حال بهره برداری است.

آینده:

تعمیر ترانس kvA1250 ، ترانس kvA 200 كاشان، دو عدد ترانس kvA 200 زابل، تعمیر ترانسkvA 500 فرودگاه اصفهان تعمیر ترانس kvA 800 – مونتاژ كردن 2 عدد ترانس kvA400.

نوع قطعاتی كه جوشكاری یا مورد مصرف هستند

قطعات مورد استفاده بیتر ورق هستند با ورقهای نمره 2 و 5/1، نبشی 5 و بیشتر مخازن در ترانس جوشكاری می شوند.

ورق هستله دینا موبلش است، كه ورقه ورقه شده است.

ورق، تانكهایش ورق آهن است.

ورق سفید و ورق نبشی.

WPSها

استانداردهای JDE         آلمان 532/54 .

                آلمان 532.IEC 76

استانداردهای الكتریكی هستند.


شرح مختصری از فرایند تولید یا خدمات

با توجه نوع عمل این شركت، فعالیت بیشتر بصورت مونتاژ كردن یك ترانس است یعنی به برطرف كردن مشكلات یك ترانسفورماتور كه می تواند انواع داشته باشد می پردازند. و ترانس را تعمیر می كنند. كه فرایند عمل كرد تعمیر یك ترانس به این صورت است كه ابتدا درب ترانس را باید باز كنیم. كه این كار با شروع كردن پیچهای درب ترانس آغاز می شود. لازم به ذكر است در هنگام باز كردن و بلند كردن درب ترانس بوسیله چرخ بالابر نباید لاستیك درب آن از بدنه جدا شود.

بعد از جدا كردن درب باید بدنه را از قسمت درونی جدا كنیم و بیشتر مشكلات یك ترانس در هسته و سیم پیچ آن است و خیلی كم پیچ پیش می آید قسمتهای دیگر ترانس مانند سری و پره و كفی مشكل داشته باشد.

بعد از جدا كردن قسمت داخلی شروع به انجام فعالیت و مونتاژ می كنیم (تخریب) كه این فعالیت تخریب بوسیله تكنسین جوشكار یا جوشكار تجربی انجام می شود كه نوع استفاده از فرایند جوشكاری از نوع اكسی استیلن است.

بعد از عملیات تخریب با توجه به نگاهی كه به سیستم می كنند متوجه مشكل آن می شوند كه بطور معمول مشكل در سیم پیچ  است.

سیم پیچها بر حسب نوع ترانس تعداد آنها مختلف است كه بعد در مورد چگونگی سیم پیچی در این كارگاه توضیح می دهم. هسته ها معمول این است كه سالم هستند در غیر این صورت هسته هایی كه در كارگاه تهیه شده بعد از تمیزكردن آنها بوسیله كارگر بوسیلة تكنسین برق و با توجه به قدرت ترانس كه می خواهیم استفاده كنیم هسته ها را می بندیم، یوقه نگهدارنده هسته است. سیم پیچهایی كه در سه ردیف استوانه ای با توجه به نوع ترانس هر ردیف 3 تا یا 4 تا
می گذاریم دورشان را عایق می­گیریم و بعد روی آن هسته ها را می­گذاریم.

سیمهای كه از سر سیم پیچها جدا شده اند یا بیرونی را به تاب وصل می كنیم تاب همان كلید تنظیم ولتاژ است. كلیدهای سیم هم به مقعرهای فشار قوی می رود مقعره همان قسمت سفالی مانند است كه در سر ترانس وجود دارد كه همان سیمی است كه برق اولیه ولتاژ فشار قوی را تنظیم
می كند. باید دور سیم هایی كه تاب می رود با ورقهای عایق بپوشانیم و برای وصل كردن هر سیم به قسمت دیگر یعنی سیمی كه از سیم پیچ  می آید و سیمی كه از تاب باید این دو باید بوسیله جوشكاری گاز بهم متصل شوند و همچنین وقتی كه می خواهیم سرفازها را به هم وصل كنیم جوشكاری كنیم و از نوع جوشكاری های دیگر كه قابل استفاده است چوش نقره جوش است.

از دیگر اقداماتی كه در این شركت در زمان تعمیر یك ترانس انجام می شود این است كه باید بدنه ترانس باید كاملاً برای دوباره استفاده كردن آماده شود كه این كار بوسیله كارگر انجام
می شود كه ابتدا باید بدنه ترانس را با آب كاملاً شست و داخل آن را از زدگی پاك كرد یا سمباده زنی شود و بعد از خشك كردن آن باید سوراخها و پوسیدگی آن كاملاً مشخص شود و بعد بوسیله یك جوشكار ماهر تمام سوراخها و پوسیدگیها جوشكاری شوند و برای اطمینان از سوراخ نبودن آن درون ترانس را از روغن پر می­­كنند اگر دیگر ترانس نشر نكرد پس ترانس آماده كار است و می توانیم ترانس را داخل آن بگذاریم و لازم به ذكر است به این علت جلوگیری
می­كنند از سوراخ و پوسیدگی چون داخل ترانس ها از روغن پر است، تا روغن بیرون نریزد.

روغن مورد استفاده برای این شركت از شركت زنگان وابسته به كارخانه ایران ترانسفور – روغن شیمی تهیه می شود.

خلاصه:

ترانسها برق از لحاظ قدرت و ولتاژ ورودی و خروجی با هم فرق دارند.

ترانس kvA 200   kv 20  ولتاژ ورودی و kv 400 ولتاژ خروجی

ترانس kvA 100   kv 20  ولتاژ ورودی و kv 400 ولتاژ خروجی

ترانس kvA 50    kv 20  ولتاژ ورودی و kv 400 ولتاژ خروجی

ترانسkvA  25    kv 20  ولتاژ ورودی و kv 400 ولتاژ خروجی

بعضی ترانس ها ترانس خاص می باشند. مثلاً ولتاژی به ترانس داده می شود. و از طرف ولتاژ خروجی آن، ولتاژ كم ولی آمپر زیادی از آن می گیرند. مثلاً كارخانه ذوب آهن به ترانس ها ولتاژ kv 20 اعمال می شود و از طرف دیگر آن ولتاژ كم ولی آمپری معادل A 1000 می گیرند.

مشخصات افراد و سوابق كاری و تحصیلات و آموزش آنها

رئیس كارخانه كارشناس رشته مهندسی برق قدرت با سابقه 20 ساله كاركنان این شركت تكنسینهای برق هر كدام با سابقه 20 ساله در مورد مونتاژ و صنعت هستند و چندین كارگر و یك جوشكار عملی (تجربه) كارگاهی با تجربه جوش Co2 – برق .

مشخصات دستگاههای جوش

این شركت دارای 2 دستگاه جوش برق كه داخل آنها پر از روغن است برای خنك كردن دستگاه Electro HONAR .

همچنین دارای یك دستگاه جوش اكسی استیلن هستند و نیز دارای یك دستگاه جوش MIG (صنایع جوش GAAM electro) دارند كه از این دستگاه برای ترانسهای مخصوص كه می­خواهند بدنه را به پره یا سری را به پره وصل كنند استفاده می شود و در دنیای امروز بیشتر جوشكاریهای ترانسها از جوش MIG استفاده می شود.

مشخصات مواد مصرفی

ورقهای مورد استفاده شده را در ابعاد 2×2 برش می زنند و بر اساس خمی كه می خواهند خم می زنند.

اتصال تمام شمشهای مسی جوشكاری می شوند. مس ها را با نقره جوش، جوش می دهند.

الكترود مورد استفاده از خود كارخانه تهیه می كنند.

الكترود چین         T-12E6013

الكترود یزد         MT-12E 6013

كلفتر      YE- 6013 2P

بلندتر          YE – 6013

           MT – 12 E6013

از نقره جوش         AWS E 6013

دستگاه جوش MIG (صنایع جوش برش GAAM)

نام مشتریان شركت

-       ذوب آهن و شركتهای وابسته به ذوب آهن

-       قائم سپاهان

-       نیروگاه شهید منتظری

-       كارخانه های مختلف صنایع آجر

-       كارخانه نسوز آذر

-       كارخانه نوید آلیاژ

-       كارخانه نوید منگنز

-       تمام كارخانه هایی كه در آنها تقسیم ولتاژ است

-       كارخانة چدن سازان

-       ذوب آهن آلیاژی ملایر

-       پستهای برق اداره برق – فرودگاه

-       شركتهای خصوصی، گلپایگان ، ماهشهر، خرمشهر، آبادان

ترانسفورماتور دستگاه استاتیكی (ساكن) است كه قدرت الكتریكی ثابتی را از یك مدار به مدار دیگر با همان فركانس انتقال می دهد. ولتاژ در مدار دوم می تواند بیشتر یا كمتر از مدار اول بشود، در صورتی كه جریان مدار دوم كاهش یا افزایش می یابد.

بنابراین اصول فیزیكی ترانسفورماتورها بر مبنای القاء متقابل می باشد كه بوسیلة فوران مغناطیسی كه خطوط قوای آن اولیه و ثانویه را قطع می كند ایجاد می گردد.

ساده ترین فرم ترانسفورماتورها بصورت 2 سیم پیچ القایی است كه از نظر الكتریكی از یكدیگر جدا شده اند، ولی از نظر مدار مغناطیسی دارای یك مسیر با مقاومت مغناطیسی كم
می باشند.

هر دو سیم پیچ اولیه و ثانویه دارای اثر القایی متقابل زیاد می باشند. بنابراین اگر یك سیم پیچ به منبع ولتاژ متناوب متصل شود، فلوی مغناطیسی متغیر بوجود خواهد آمد كه بوسیلة مدار مغناطیسی (هسته ترانسفورماتور كه از یكدیگر عایق شده اند) مدارش بسته شده و در نتیجه بیشتر فلوی مغناطیس مدار ثانویه را قطع نموده و تولید نیروی محركه الكتریكی می نماید اگر مدار ثانویه ترانسفورماتور بسته باشد یك جریان در آن برقرار می گردد كه می توان گفت كه انرژی الكتریكی سیم پیچ اولیه (بوسیلة واسطه مغناطسی) تبدیل به انرژی الكتریكی در مدار ثانویه شده است.

بطور كلی سیم پیچی كه به منبع ولتاژ متناوب متصل می­گردد سیم پیچ اولیه یا اصلاحاً «طرف اول» و سیم پیچی كه این انرژی را به مصرف كننده منتقل می كند سیم پیچ ثانویه «طرف دوم»
می نامند.

بنا به تعریف ترانسفورماتور وسیله ای است كه

1 – قدرت الكتریكی را از یك مدار به مدار دیگر انتقال می دهد بدون اینكه بین 2 مدار ارتباط الكتریكی وجود داشته باشد.

2 – در فركانس مدار هیچگونه تغییری ایجاد نمی نمایند.

3 – این تغییر توسط القاء الكترومغناطیسی صورت می گیرد.

4 – در صورتی مدار اولیه و مدار ثانویه بسته شوند، این عمل بصورت القای متقابل و نفوذ در یكدیگر صورت می گیرد. 

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

برچسب ها : كارآموزی در شركت نیرو ترانس سپاهان , تولید كننده و تعمیرات انواع ترانسفورماتورها , نوع محصولات تولیدی خدماتی واحد صنعتی , نوع قطعاتی كه جوشكاری یا مورد مصرف هستند

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر